Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Eperdzsemes brownie . recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 10 dkg olvasztott és kihűtött vaj
» 3 púpos evőkanál kakaó
» 16 dkg barna cukor
» 1teáskanál vaníliás cukor
» 1 tojás enyhén felverve
» 1,2 dl tej
» 7 dkg graham- lisz
» 1/4 teáskanál sütőpor
» A tetejére:
» 3 evőkanál házi eperdzsem
» 5 dkg 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve
» kevés mandulaforgács
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Kenjünk ki vékonyan vajjal egy 20x20- as formát.
Egy közepes méretű tálban keverjük simára az olvasztott vajat, a kakaóport, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot és a tojást.
A lisztben keverjük el a sütőport, majd a tejjel váltakozva keverjük ezt is a masszához.
Öntsük az egészet az előkészített formába, majd 25-30 percig, illetve tűpróbáig süssük.
A dzsemet botmixerrel, vagy egy villával egyneműsítsük.
Vegyük ki a sütit a sütőből, kenjük a tetejére a dzsemet, szórjuk meg a durvára tördelt csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe.
A csoki picit megolvad, a mandulaforgács pedig szépen meg fog tapadni rajta.
Megjegyzés / tipp:

A formában hagyjuk kihűlni, majd egy kis időre dugjuk be a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen
0 komment 4 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 17:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
közepes méretű, olvasztott vajat, kétféle cukrot, lisztben keverjük, tejjel váltakozva, előkészített formába, dzsemet botmixerrel, villával egyneműsítsük, durvára tördelt, csoki picit, mandulaforgács pedig, formában hagyjuk, mandulaforgács, mandulaforgács, kakaótartalmú, egyneműsítsük, előkészített, megdermedjen, Eperdzsemes, botmixerrel, olvasztott, váltakozva, olvasztott, Melegítsük, masszához, teáskanál, eperdzsem, teáskanál, tűpróbáig, kakaóport, keverjük, evőkanál, vékonyan, tetejére, keverjük, sütőport, evőkanál, keverjük, barna cukor, 1teáskanál vaníliás cukor, tojás enyhén felverve, graham- lisz, teáskanál sütőpor, tetejére, evőkanál házi eperdzsem,
Holland sajtsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Erdélyi raguleves
1 komment 61 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Sárgadinnye krémleves tejszínhabbal
0 komment 1 ember kedveli
Burgonyás rakott karfiol
1 komment 10 ember kedveli
Zala kocka
0 komment 5 ember kedveli
Farsangi részeges csirke
0 komment 4 ember kedveli
Karácsonyi linzer
0 komment 8 ember kedveli
Gombás pirított csirke
0 komment 4 ember kedveli
Téli rakottas
0 komment 3 ember kedveli
Csoki likőr
0 komment 12 ember kedveli
Bundás alma
0 komment 4 ember kedveli
Meggyes-ribizlis-mákos lepény
0 komment 1 ember kedveli
Pasta a la carbonara
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.